Sivut


keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Pennun tuoksua ilmassa!

 Tällaisen kasan Olga sitten synnytti 12.-13.1.2012.
Kaikkiaan pentuja on 9; 2 poikaa ja 7 tyttöä!

Olgahan on tunnetusti nopea käänteissään ja niin alkoi synnytyskin lähes varoittamatta... Avautumisvaihe meni muutamalla läähätyksellä ja sittenhän alkoikin jo pentuja syntymään.

Itse en ehtinyt ensimmäisen pennun syntymään mukaan koska kaikki kävi niin nopeasti. Kaikkien muiden pentujen syntymässä sain olla onneksi mukana :)   Ensimmäiset viisi pentua syntyi aika nopealla tahdilla sitten oli useamman tunnin tauko kunnes syntyi kaksi lisää...
Sitten väli venyi ja venyi ja kaksi viimeistä pentua syntyikin sitten eläinlääkärin avustuksella. Ensin syntyi "Sisu"-poika ja vielä viimeisenä "Satu"-tyttö.
Sisu oli hiukka hankalassa asennossa mistä syystä Olga ei enää jaksanut ponnistella poikaa pihalle.
Olimmekin lähes varmoja, ettei pentu voi olla enää hengissä mutta iloinen yllätys oli kun poika putkahti maailmaan erittäin reippaana <3 Tästä siis nimi Sisu!
Kaikki yhdeksän pentua on erittäin liikkuvaisia ja napakoita. Varsin vikkelää porukkaa!

Hienosti Olga alkoi pentuja heti hoitamaan.
Ruoka ei ole Olgalle vielä oikein maistunut mutta jospa se ruokahalu pikkuhiljaa kasvaisi. Toivotaan niin!
Takapakkia tuli Olgan pennunhoitoon kun Olgalle nousi kuume ja oli aika vetämättömissä mutta nyt on suunta ollut jo paljon parempaan ja jaksaa taas erinomaisesti pentuja pestä ja syöttää.

On ne vaan niin ihania ja onhan se syntymä vaan niin ihmeellinen tapahtuma.. ja se, miten ne pennut suunnistaa sinne emon hoiviin heti synnyttyään..

Nyt on ihana seurata näiden pienten pentujen kehitystä ja kasvua "airikseksi" :) IHANAA AIKAA!!

2 kommenttia:

  1. tuli ihan tippa silmään kun tätä lueskeli. Itelläni olisi halu airis hankkia, mutta tän hetkisen asuin paikan takia semmoinen ei onnistu. Uudestaan pitää katsoa sitten kesällä, kun paluu koittaa takaisin Suomeen. Itselläni ollut norfolkinterrieri Voitto, joka menehtyi syksyllä 2008 - sen jälkeen kyllä elämään kaivannut koirakaveria. Mutta on kyllä lutusia pentuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tovottavasti vielä saat itsellesi mieluisan koirakaverin. Airikset on kyllä varsin mainioita kavereita. Ja niistä on joka lähtöön :)

      Poista